Ratownictwo wodne w naszej organizacji to zespół najlepszych ratowników wodnych, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie oraz liczne kursy i szkolenia. Codziennie rozwijają swoje umiejętności i zdobywają nowe uprawnienia, a nasi instruktorzy z krajowymi i międzynarodowymi certyfikatami chętnie dzielą się swoją wiedzą, inspirując i przekazując pasję nowym, młodym ratownikom.

Nasz cel to niesienie pomocy tym, którzy jej potrzebują na obszarach wodnych, dotkniętych kataklizmami, takimi jak sztormy czy powodzie. Nasza służba działa 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu przez 365 dni w roku, gotowa do pomocy tam, gdzie jest to konieczne.

Nasza organizacja wyróżnia się na tle innych zajmujących się ratownictwem wodnym, ponieważ stawiamy na młody, ale doświadczony zespół. Pomagamy w rozwoju i szkoleniu, ułatwiamy dostęp do kursów oraz praktyk z zakresu ratownictwa wodnego, stosowanego na całym świecie, takich jak EXTREMAL WATER RESCUE, Sea survival, Sea survival sailing, teoria katastrof wodnych i wiele innych.

Posiadamy nowoczesny sprzęt, który używamy do niesienia pomocy, a nasza flota cały czas się rozwija, zapewniając bezpieczeństwo mieszkańcom przebywającym na terenach Wisły i innych akwenów wodnych.

Ratownictwo to nasza pasja i styl życia. Tworzymy zgraną rodzinę, która zawsze może na siebie liczyć, co pozwala nam na zaufanie sobie nawzajem w sytuacjach niebezpieczeństwa i akcjach ratowniczych. Jeśli zależy Ci na ratowaniu ludzkiego życia, przekazywaniu wiedzy innym oraz poszerzaniu własnych horyzontów, dołącz do nas!