Mamy wielką radość poinformować, że za sprawą programu #wzMOCnijswojeotoczenie, organizowanego przez Polskie Sieci Elektroenergetyczne S.A. , udało nam się zakupić drona w kategorii „Bezpieczeństwo”.

Jego obecność będzie nieoceniona w poprawie bezpieczeństwa mieszkańców Gmina Karczew. Możemy dzięki niemu efektywniej koordynować akcje ratownicze prowadzone przez naszą Fundację, co z pewnością przełoży się na szybkość i skuteczność reagowania w sytuacjach kryzysowych.

Program #wzMOCnijswojeotoczenie to ogólnopolskie przedsięwzięcie, którego misją jest wsparcie lokalnych inicjatyw – od rozwoju infrastruktury społecznej, przez aktywizację życia społecznego i kulturalnego, po bezpieczeństwo, edukację i ochronę środowiska. Szczegóły programu oraz jego cele możecie znaleźć na stronie: https://www.wzmocnijotoczenie.pl

Słowa podziękowania kierujemy w stronę Polskich Sieci Elektroenergetycznych S.A. – za zaufanie, wsparcie i wiarę w nasze działania. Ten zakup to wielki postęp dla naszej organizacji i niewątpliwie korzyść dla społeczności, która dzięki dronowi otrzymała kolejne narzędzie w walce o bezpieczeństwo.

Więcej o organizatorze programu można przeczytać tutaj:

Michał Rudzki – Burmistrz Karczewa

#ratownictwo #dron #kameratermowizyjna #poszukiwania #PSE #bezpieczeństwo #ratownictwowodne #grant #wsparcie #wzmocnijswojeotoczenie #grant #wsparcie #współpraca

0 komentarzy